Известие

Collapse
No announcement yet.

Curtain Airbag Алфа 147

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение

Това на 99.9999% няма да сработи и централата ще светне с грешка за късо.
    Прав си. Впоследствие търсих и намерих инфо, че съпротивлението е около 2 Ома.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
      Прав си. Впоследствие търсих и намерих инфо, че съпротивлението е около 2 Ома.
      Да. Моя опит в тази сфера винаги се свежда до 4 съпротивления по 1.2 ома. Обикновено на 2-рия загасва лампата. Но има и не малко коли, които с 3-ти или 4-ти резистор като добавя и лампата тогава се "оправя".
      A20DTH ЖТД ама не баш
      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Да. Моя опит в тази сфера винаги се свежда до 4 съпротивления по 1.2 ома. Обикновено на 2-рия загасва лампата. Но има и не малко коли, които с 3-ти или 4-ти резистор като добавя и лампата тогава се "оправя".
        Често ли се случва да прекъсне патрон без да е гърмял?

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
          Често ли се случва да прекъсне патрон без да е гърмял?
          Аз се сещам само за един случай в моята кариера. Демек бих го причислил към случаите, които не могат да станат по принцип. Демек бих заложил 5лв, че не е проблема в самия патрон.
          В частност за тази тема, имам чувството, че колегата нещо не гледа където трябва, за да оправи нещата. Нещо или бърка страните, или вида бега, или буксата... Най-якия случай, който съм имал е на кола със сменена централа от англичанка. Там какво шоу беше докато се досетя, че шофьорския бег не е баш шофьорския.
          Най-лесно с неговата грешка е да откачи буксата и директно да я окъси, за да потвърди, че грешката ще се промени. От там нататък ще се мисли в този случай.
          Last edited by BO; d.m.y г., 17:34.
          A20DTH ЖТД ама не баш
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Впредвид на многото споделяния за подобни проблеми във форума, в т.ч. и при мен самия, стигам до заключението, че производителят си е "оставил ръцете" (меко казано). Такава една система би следвало да бъде проектирана и изпълнена по начин такъв, че да надживее колата.
            Естествено срокът на годност на самите патрони и необходимостта от тяхната периодична подмяна си е в реда на нещата. Но такива калпави връзки по конектори и пр. - това не мога да го приема.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

Ами така де. Точно тук идва разликата между производителите реално.
              Много хора си хвалят колата, че била желязна, нищо обаче, че през 2 месеца огъват пинчета или запояват жиците, за да оправят бакиите. Щом двигателя не е блокирал, значи всичко е наред.
              За мен една кола е качествена, когато за 5 години не ти е светнала една лампа на таблото и капака да го отваряш евентуално за наливане на течност за чистачки.
              Ама различни хора, различни критерии за това що е то безпроблемна кола. За това има такива спорове по форумите за различните производители, просто защото критериите са доста различни. И винаги взимаш двете крайности за примери, в качеството да си докажеш тезата.
              A20DTH ЖТД ама не баш

Comment

Там е грешката защото като разкача буксата на лаптопа ми изписва същия номер грешка.С малката разлика, че при разкачена букса изписва че връзката е прекъсната.

Comment

ДЕМЕК Во, сега като се разприказва и се почувства в свои води, не е лошо да обясниш на колегата как е свързан и действа ключа и как така централата следи постоянно дали беговете са си на мястото и са в ред?
                  И радвам се, че "веднага" си разбрал за английската централа Тя ти е изписвала грешка шофьорски бег, а ти си пипал пасажерския - остра като бръснач мисъл имаш

Comment

Пасажерски бег изписва,шофьорския го дава грешка 21 а пасажерския 22

Comment

Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
                      ДЕМЕК Во, сега като се разприказва и се почувства в свои води, не е лошо да обясниш на колегата как е свързан и действа ключа и как така централата следи постоянно дали беговете са си на мястото и са в ред?
                      И радвам се, че "веднага" си разбрал за английската централа Тя ти е изписвала грешка шофьорски бег, а ти си пипал пасажерския - остра като бръснач мисъл имаш
                      Не ти се отдават техническите теми и раздели, казал съм ти го.
                      Пиши най-отдолу в общи приказки. Там ще си в твои води.
                      A20DTH ЖТД ама не баш

Comment

Първоначално публикувано от bat_borko_ Покажи съобщение
                        Пасажерски бег изписва,шофьорския го дава грешка 21 а пасажерския 22
                        Не само това, той го пише и с думи. Нали Во?

---------- Post added at 21:27 ---------- Previous post was at 21:26 ----------

И пак не написа нищо по темата, нали Во

Comment

Не ти се отдават техническите теми и раздели, казал съм ти го.
                          Пиши най-отдолу в общи приказки. Там ще си в твои води.
                          Това ми хареса ....

Comment

Първоначално публикувано от Aleko777 Покажи съобщение
                            Това ми хареса ....
                            Ама си ме питал, а?

Comment

Премерих съпротивлението на пасажерския и шофьорския патрон на завесите и са с еднакви стойности (2.5ома),стегнах крачетата на буксите и проблема си остана.Пак грешката е на пасажерската завеса и не се изтрива.Остава проблема да е по самото трасе от централата до буксата в багажника

Comment

Първоначално публикувано от bat_borko_ Покажи съобщение
                                Премерих съпротивлението на пасажерския и шофьорския патрон на завесите и са с еднакви стойности (2.5ома),стегнах крачетата на буксите и проблема си остана.Пак грешката е на пасажерската завеса и не се изтрива.Остава проблема да е по самото трасе от централата до буксата в багажника
                                Може проблемът да е в самата букса на централата. При мен се оказа точно това. Иначе грешката беше за един от коланите и все възникваше епизодично. И така, докато не почистих буксата на централата.

159 1.8 MPI
                                166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                                X